Onze geschiedenis

Onze geschiedenis

Diepensteyn NV ontstond midden jaren ’80 van de vorige eeuw uit de activiteiten rond de brouwerijen PALM, Rodenbach, Gouden Boom en Frank Boon. Daarnaast ontstond een landbouwactiviteit en een portefeuille in vastgoed, private equity fondsen en beursgenoteerde bedrijven. Het vermogen en alle activiteiten van de familie Jan Toye overkoepelend is Diepensteyn NV vandaag een Single Family Office.

Vier waarden bepalen haar identiteit en geven richting aan haar activiteiten: ondernemend, duurzaam, integer en betrokken.

Lange geschiedenis

De geschiedenis van brouwerij Palm gaat terug tot 1525. De uitbouw ervan, tijdens de vorige eeuw, was het levenswerk van Arthur Van Roy en in het bijzonder van zijn zoon Alfred Van Roy (1913-2009). De komst, midden jaren ’70, van Jan Toye, neef van Alfreds tweede vrouw Aline Verleyen, luidde voor de brouwerij een periode van internationale expansie in. Het resultaat was een brouwerijgroep met een doorgedreven specialisatie in de vier traditionele gistingswijzen op 4 historische brouwerijsites (Steenhuffel, Roeselare, Brugge en Lembeek) en een portefeuille Horecavastgoed.

In 2016 besloot Diepensteyn NV om het grootste gedeelte van haar brouwerijactiviteiten (PALM Belgian Craft Brewers) over te dragen aan het Nederlandse Royal Swinkels Family Brewers. Zo stelde ze de verdere groei van haar merken, de brouwsites en de werkgelegenheid veilig. De joint venture in de geuzespecialist Brouwerij Frank Boon werd behouden. 

Meer weten over ‘Ontstaan Diepensteyn NV’

Lange geschiedenis
Duurzaamheid en gemeenschap

Duurzaamheid en gemeenschap

Vanuit het succes van deze kernactiviteit gaf Jan Toye via diversificatie vorm aan Diepensteyn NV. Onder het motto van Alfred Van Roy – “Een ondernemer zijn die naam waardig” – wil Diepensteyn NV via ondernemerschap waarde creëren voor aandeelhouder en de gemeenschap waarmee zij zich verbonden voelt. In diezelfde geest beoogt Diepensteyn NV duurzaamheid. Roofbouw op mens en natuur wijst zij bewust af. Duurzaamheid houdt een evenwicht in tussen de puur economische dimensie en de maatschappelijk- ecologische dimensies.

Family Office

Sinds 2019 is de family office ondergebracht in het Kasteel Diepensteyn in Steenhuffel, van waaruit het haar opdracht coördineert. De family office ontzorgt de familie op diverse terreinen.

De family office:

 

  • beheert het familiale vermogen;

  • verleent zakelijke diensten aan de familie;

  • structureert de maatschappelijke engagementen van de familie;

  • beheert de stoeterij en andere landbouwactiviteiten;

  • beheert het erfgoed.